Professionele uitvoer, gebruiksvriendelijk

Schakel hem gewoon in, plaats een van de 20 fantastische Polaroid Play PLA-filamentkleuren of gebruik met alle Polaroid PLA Universal-filamenten. Maak dan je plezier.

Belangrijkste kenmerken
 • Maak professionele 3D-modellen uit de vrije hand, inclusief free-drawing in the air
 • Gebruikt milieuvriendelijk plastic filamentmateriaal (PLA)
 • Selecteer automatische extrusie voor snelle dekking of handmatige extrusie voor meer ingewikkelde details
 • Gebruik meerdere instellingen voor afdruksnelheid voor meer flexibiliteit bij het maken van modellen, inclusief langzame instellingen voor vrij tekenen in de lucht
 • Inclusief automatisch terugtrekken wanneer niet in gebruik om filamentblokkades te voorkomen en energie te besparen
Technische specificaties
 • Model No: PL-2003-00
 • USB-kabel: 1.5m
 • Filament: 1,75 mm diameter PLA
 • Vermogen: 5.0VDC – 2.0A
 • Afmeting Pen: 180 (L) x 35 (W) x 47 (D)mm
 • Auto turn-off voor extra veiligheid
 • Het product is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar
 • Garantie: 12 maanden fabrieksgarantie (volgens de minimale wettelijke voorschriften, kan per land verschillen).
Inhoud van de doos
 • 1 x Polaroid PRO 3D Pen en Houder.
 • 1 x 1,5 m USB-kabel (exclusief USB adapter).
 • 2 x 15g (5m) PLA Plastic Filament Packs (roze en blauw).
 • 1 x Quick Start Guide.

Hoe te gebruiken

PRO-new-v3

1. Gebruik de meegeleverde USB kabel om deze aan te sluiten op een stroombron.

2. Druk op de aan-knop. Het lampje wordt rood om aan te geven dat de Polaroid PRO 3D Pen aan het opwarmen is.

3. Als het licht blauw wordt dan is de pen gebruiksklaar. Steek een uiteinde van uw PLA filament in de daarvoor bestemde opening aan de bovenkant van de pen (3). Controleer voor het invoeren van uw filament of het uiteinde vlak is (zo niet knip het dan af met een schaar). Steek het filament voorzichtig in de pen totdat u de stop voelt. Druk de print knop (4) in, u voelt nu dat het filament voorzichtig geleid wordt in de pen. Houd deze knop ingedrukt tot het filament aan het einde van het spuitstuk zichtbaar is.

4. De gloeidraad is volledig geladen wanneer u de gloeidraad aan het einde van het mondstuk ziet verschijnen. U bent dan klaar om uw verbazingwekkende 3D-modellen te maken!

5. U kunt de extrusie versnellen of vertragen, afhankelijk van wat u maakt met behulp van de snelheidsregelknoppen. Er zijn in totaal 8 snelheidsinstellingen.

Onbeperkte mogelijkheden en eenvoudig te gebruiken

Met de Polaroid Play 3D Pen kun je eenvoudig 3D-modellen tekenen. Gewoon inschakelen & spelen!

Support

FAQ

Wat is de stroomvereiste voor de pen?

De pen kan worden gevoed door de USB-kabel aan te sluiten op een geschikte USB-voedingsadapter die vervolgens rechtstreeks op de muur wordt aangesloten of door een geschikte powerbank te gebruiken. Beide moeten een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn.

Moet ik de knop Afdrukken ingedrukt houden wanneer ik een nieuw filament laad?

Nee, u hoeft de knop Afdrukken niet ingedrukt te houden wanneer u een nieuw filament laadt. Om nieuw filament te laden, zorg er eerst voor dat de pen is ingeschakeld en het LED-lampje blauw is. Plaats vervolgens de gloeidraad in het laadgat aan de bovenkant van de pen (degene naast waar de stroomkabel is ingestoken). Zorg ervoor dat het uiteinde van de gloeidraad vlak over het uiteinde is voordat u het insteekt (voorzichtig knippen met een schaar indien niet). Plaats de gloeidraad voorzichtig totdat deze de aanslag bereikt. Druk vervolgens eenmaal op de knop Afdrukken en u voelt het filament zachtjes automatisch in de pen worden geleid. Wacht tot het filament helemaal door de pen is getrokken totdat je het aan het einde van het mondstuk ziet verschijnen. U kunt dit proces versnellen door op de knop + te drukken.

Het lampje op mijn pen gaat helemaal niet branden / ik heb geen stroom voor mijn pen

Controleer eerst of u een geschikte stroomvoorziening gebruikt. Dit moet een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn. Als uw voorraad minder is dan dit, wordt er onvoldoende stroom in de pen getrokken waardoor de pen mogelijk niet correct wordt opgestart.
Als u hebt bevestigd dat u de juiste voeding gebruikt en de pen nog steeds niet werkt, probeer dan een alternatieve voedingsbron (powerbank, USB-voedingsadapter, enz.) Om ervoor te zorgen dat dit niet de oorzaak van de uitdaging is.
Als de pen nog steeds niet werkt, controleer dan of de kabel correct in de bovenkant van de pen is gestoken en zo ja, dat door het in de fitting aan de bovenkant van de pen te bewegen, u nog steeds niet ziet dat het lampje gaat branden helemaal niet.
Als niets van het bovenstaande de situatie oplost, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen u helpen een oplossing voor u te vinden.

Mijn pen wordt niet warm / het licht verandert niet van rood naar blauw

Controleer eerst of u een geschikte stroomvoorziening gebruikt. Dit moet een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn. Als uw voorraad lager is dan dit, wordt er onvoldoende stroom in de pen getrokken waardoor de pen niet de juiste temperatuur kan bereiken, wat betekent dat het lampje niet naar blauw wordt.
Als je hebt bevestigd dat je de juiste voeding gebruikt en de pen nog steeds niet opwarmt, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen je helpen een oplossing voor je te vinden.

Mijn pen extrudeert niet

Controleer eerst of uw pen voldoende vermogen heeft (5.0VDC – 2.0A) en dat uw pen klaar is voor gebruik op de juiste temperatuur (het LED-lampje is blauw).
Controleer vervolgens of uw filament correct in de pen is geplaatst. Als je al filament hebt geladen, haal je de pen volledig uit de printer (door de aan / uit-knop (gemarkeerd als ‘Aan / Uit’) een paar seconden ingedrukt te houden en te wachten tot het filament volledig is ingetrokken). Zorg er na het verwijderen voor dat het uiteinde van de gloeidraad plat over het uiteinde is (voorzichtig knippen met een schaar indien niet) voordat u het opnieuw in het laadgat in de bovenkant van de pen steekt (naast waar de stroomkabel is ingestoken).
Laad het filament opnieuw door eenvoudig eenmaal op de knop Afdrukken te drukken en u voelt het filament zachtjes automatisch in de pen worden geleid (u kunt de snelheid verhogen waarmee het filament wordt doorgetrokken door op de knop + te drukken). Voer deze keer voorzichtig een kleine hoeveelheid druk uit door licht op het filament te drukken terwijl het in de bovenkant van de pen wordt ingevoerd. Wacht tot het filament helemaal door de pen is getrokken en deze keer zou je het door het uiteinde van het mondstuk moeten zien verschijnen en de pen is klaar voor gebruik.
Als u echter nog steeds niets ziet geëxtrudeerd, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen u helpen een oplossing voor u te vinden.

Ik gebruik een Power Bank om mijn pen van stroom te voorzien, maar deze lijkt te vertragen

Als u uw pen ziet vertragen wanneer u een powerbank gebruikt, is dit meestal te wijten aan het feit dat de powerbank zelf leeg raakt. Dit betekent dat er onvoldoende vermogen is om de pen te laten werken zoals nodig en dit resulteert in een vertraging van de extrusie. Controleer of uw powerbank volledig is opgeladen en probeer de pen opnieuw te gebruiken.
Als uw powerbank volledig is opgeladen en u nog steeds problemen ondervindt met het vertragen van de pen, probeer dan een alternatieve energiebron om andere technische uitdagingen met de powerbank zelf uit te sluiten. We raden aan een USB-voedingsadapter te gebruiken en de pen rechtstreeks in een stopcontact in de muur te steken.
Als je beide bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de pen nog steeds vertraagt, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen je helpen een oplossing voor je te vinden.

Ik heb gehard plastic op het mondstuk van mijn pen, hoe verwijder ik dit?

Schakel de pen in en laat hem opwarmen. Zelfs voordat de pen zijn optimale temperatuur bereikt (wanneer het licht blauw is) zal het plastic rond het mondstuk beginnen zacht te worden. Neem een ​​pincet en verwijder voorzichtig het zacht geworden plastic. Probeer dit vuil NIET met de hand te verwijderen, want het mondstuk begint heet te worden. Om te voorkomen dat deze opeenhoping zich in de toekomst voordoet, verwijdert u altijd resterend plastic uit het mondstuk terwijl de pen nog warm is.

Wanneer ik bepaalde kleuren gebruik, lijkt het filament te zacht te zijn en soms zelfs bubbels

Verschillende kleuren gloeidraad smelten in feite bij enigszins verschillende temperaturen en daarom voor degenen die smelten bij een iets lagere temperatuur, kan het zijn dat de geëxtrudeerde gloeidraad zachter is dan u eerder hebt gezien. Als dit gebeurt, probeer dan uw extrusiesnelheid iets te vertragen, omdat dit betekent dat de smelttemperatuur iets lager is en daarom het filament niet zo zacht mag zijn als het wordt geëxtrudeerd. Dit moet ook helpen voorkomen dat er filament gaat borrelen.
Het is belangrijk om altijd de Polaroid PRO Play 3D-penfilament te gebruiken met uw Polaroid PRO Play 3D-pen, omdat deze speciaal zijn ontworpen om samen te werken, wat betekent dat problemen zoals deze worden geminimaliseerd.

Ik kan de pen alleen aan het werk krijgen door de knop Afdrukken ingedrukt te houden. Kan ik er niet één keer op klikken om te beginnen?

Om te beginnen met extruderen met de pen kunt u ofwel de Print-knop ingedrukt houden of u kunt eenvoudig op de knop Print klikken en deze loslaten. Raadpleeg onze instructievideo voor meer informatie hierover.
Als u automatische extrusie wilt, klikt u eenmaal op de knop Afdrukken. LET OP dat dit een ‘klik’ (een snel ‘klik-en-loslaten’ van de knop) moet zijn en niet een ‘druk’ op de knop, want door erop te drukken wordt het handmatige extrusieproces gestart.
Nadat op de knop is geklikt, gaat de automatische extrusie door totdat er opnieuw op de knop wordt geklikt waardoor het proces wordt gestopt.
Als u de knop Afdrukken ingedrukt houdt, wordt Handmatige extrusie gestart; de pen blijft extruderen totdat u uw vinger loslaat, waarna deze automatisch stopt

Het laden van nieuw filament in mijn pen duurt lang

Als u probeert filament te laden of te verwijderen en dit enige tijd kost, kunt u dit proces versnellen door op de knop + te drukken.
Het proces van het veranderen van een kleur is als volgt. Ten eerste, om de kleur van het filament dat u gebruikt te veranderen, moet u elk filament dat zich al in de pen bevindt, verwijderen. Houd hiervoor de aan / uit-knop (gemarkeerd ‘Aan / Uit’) enkele seconden ingedrukt. U zult zien dat het LED-lampje aan de voorzijde begint te knipperen van rood naar blauw en u zult de motor horen starten om de gloeidraad te lossen. U zult het filament ook zien en kunnen voelen bewegen terwijl het uit de pen wordt getrokken. Als u het uiteinde van de gloeidraad voorzichtig vasthoudt, voelt u wanneer deze los is geraakt van de pen en kan deze vervolgens volledig worden verwijderd.

Om nieuw filament te laden, zorg er eerst voor dat de pen is ingeschakeld en het LED-lampje blauw is. Plaats vervolgens de gloeidraad in het laadgat aan de bovenkant van de pen (degene naast waar de stroomkabel is ingestoken). Zorg ervoor dat het uiteinde van de gloeidraad vlak over het uiteinde is voordat u het insteekt (voorzichtig knippen met een schaar indien niet). Plaats de gloeidraad voorzichtig totdat deze de aanslag bereikt. Druk vervolgens eenmaal op de knop Afdrukken en u voelt het filament zachtjes in de pen worden geleid. Dit proces wordt dan automatisch voortgezet. Wacht tot het filament helemaal door de pen is getrokken totdat je het aan het einde van het mondstuk ziet verschijnen. U kunt dit proces versnellen door op de knop + te drukken.

Mijn pen blijft uitschakelen / stoppen

Controleer eerst of u een geschikte stroomvoorziening gebruikt. Dit moet een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn. Als uw voeding minder is dan dit, wordt er onvoldoende stroom in de pen getrokken waardoor dit intermitterend stoppen kan optreden.
Als u hebt bevestigd dat u de juiste voeding gebruikt en de kabel correct is geplaatst en u dit probleem nog steeds ziet, kan dit verband houden met de voedingskabel zelf. Neem in dat geval contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen u helpen een oplossing voor u te vinden.

Mijn pen extrudeert langzaam, hoe kan ik het versnellen?

Controleer eerst of u een geschikte stroomvoorziening gebruikt. Dit moet een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn. Als uw voorraad lager is dan dit, wordt er onvoldoende stroom in de pen getrokken waardoor de pen niet de juiste temperatuur kan bereiken, wat betekent dat het lampje niet naar blauw wordt.
Als je hebt bevestigd dat je de juiste voeding gebruikt en de pen nog steeds niet opwarmt, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen je helpen een oplossing voor je te vinden.

De snelheid van extrusie lijkt te veranderen, hoewel ik de snelheidsinstellingen niet wijzig

Controleer eerst of u een geschikte stroomvoorziening gebruikt. Dit moet een 5.0VDC – 2.0A-bron zijn. Als uw toevoer minder is dan dit, wordt er onvoldoende stroom in de pen getrokken die deze ongewenste snelheidsverandering kan veroorzaken.
Als u een powerbank gebruikt, controleer dan of er nog voldoende lading is om de pen van stroom te kunnen voorzien. Als u het niet zeker weet, laadt u opnieuw op en probeert u uw pen opnieuw te gebruiken.
Als je beide bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en de snelheid nog steeds verandert, neem dan contact op met het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen je helpen een oplossing voor je te vinden.

Ik heb wat vezelige gloeidraad als ik mijn pen weghaal van het model dat ik maak

Let er bij het maken van een model op dat u de knop Afdrukken (afhankelijk van of u de modus Auto of Handmatig extrusie gebruikt) indrukt of loslaat om de extrusie te stoppen voordat u van het ene naar het andere gedeelte van uw model gaat. Als u de pen wegtrekt voordat deze volledig is geëxtrudeerd, kan er wat draadachtig resterend filament achterblijven.
Het kan ook zijn dat dit meer gebeurt met bepaalde kleuren gloeidraad dan andere. Dit komt omdat verschillende kleuren daadwerkelijk smelten bij iets verschillende temperaturen en daarom voor degenen die smelten bij een iets lagere temperatuur, kunnen kleine hoeveelheden filament nog steeds worden geëxtrudeerd uit het mondstuk kort nadat de knop Afdrukken is ingedrukt / losgelaten (dit is het resterende filament in het mondstuk dat al was gesmolten). Als dit gebeurt, verwijdert u voorzichtig het ongewenste draadachtige filament terwijl het nog warm is (en daarom zacht) door het snel van het model weg te trekken, of wacht u tot het filament is uitgehard en verwijdert u het voorzichtig met een schaar.
Je kunt ook proberen je extrusiesnelheid iets te vertragen, omdat dit betekent dat de smelttemperatuur iets lager is, wat op zijn beurt kan betekenen dat je minder ‘draderigheid’ ziet.
Het is belangrijk om altijd de Polaroid PRO Play 3D-penfilament te gebruiken met uw Polaroid PRO Play 3D-pen, omdat deze speciaal zijn ontworpen om samen te werken, wat betekent dat problemen zoals deze worden geminimaliseerd.

Ik zie soms een kleine hoeveelheid rook uit het mondstuk van de pen wanneer deze wordt opgewarmd

Als u een kleine hoeveelheid rook ziet wanneer u uw pen inschakelt, komt dit omdat er een kleine hoeveelheid oude, achtergebleven, vaste gloeidraad in of rond het mondstukgebied is van de laatste keer dat deze werd gebruikt. Na een paar seconden extrusie, nadat de pen weer is teruggedraaid, zou deze rook moeten verdwijnen, omdat het oude filament opnieuw is gesmolten en daarom door en uit het mondstuk is geëxtrudeerd samen met het nieuwe filament.
Om te voorkomen dat dit in de toekomst gebeurt, verwijdert u altijd resterend plastic uit het mondstuk terwijl de pen nog warm is.

Mijn haspel van de gloeidraad is in kleine stukjes gebroken

Alle zorg en aandacht is besteed om ervoor te zorgen dat de gloeidraad u in perfecte staat bereikt, maar in zeer zeldzame gevallen kunt u ontdekken dat er enkele breuken in de gloeidraadhaspel zijn die u ontvangt.
Als dit gebeurt en de lengte van het filament nog steeds ten minste het dubbele van de lengte van de pen is, gebruik deze dan zoals u normaal zou doen en vervang het door het volgende stuk als het op is.
Als de stukken kleiner zijn, stuur dan een foto van de haspel zoals deze in de verpakking is ontvangen naar het Polaroid 3D-ondersteuningsteam en zij kunnen u helpen een oplossing voor u te vinden .

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft, vult u het onderstaande formulier in en een van het team neemt binnenkort contact met u op.